Expertise autisme

Autisme Spectrum Stoornis, afgekort ASS, valt onder de noemer neurodivergent denken. Het betekent dat je, in vergelijking met de doorsnee verwachting van je maatschappij i.v.m. denken, jij dit op een andere manier doet. Je zou bijna kunnen zeggen dat beelden/concepten voor jou vatbaarder zijn dan een analytische manier van denken in woorden en volgordes. Dit zorgt ervoor dat je je informatie op een heel mooie manier verwerkt en hiervoor iets meer tijd neemt om het allemaal juist te zien, te verwoorden en in dialoog te treden met je omgeving.  

Contact

Nathalie Ramault
23plus@indigokoekelare.be
0484 54 03 04

Enkele voorbeelden

  • Ellen is een vrouw van 41 jaar, ze kreeg net haar diagnose ASS. Hiervoor begreep ze niet waarom ze haar leven niet georganiseerd kreeg en waarom haar relaties zo moeilijk verliepen. Tijdens de begeleidingen werd haar stillaan duidelijk hoe ze kon omgaan met dit stuk in haarzelf en hoe ze hier verder mee moest.
  • Jakob is een kindje van 9 jaar die moeilijk gedrag stelt thuis. Op school krijgen ze vaak te horen hoe goed hij het doet en hoe vlot alles verloopt. Eens thuis barst de bom. De ouders willen verheldering rond hoe ze best met Jakob omgaan.
  • Tijs is 24 jaar. Net afgestudeerd en wil graag gaan werken. Hij weet niet zo goed hoe hij dit best aanpakt en stelt solliciteren uit. Hij woont thuis maar wil eigenlijk wel zijn eigen plek. Twee jaar later blijkt dat hij zichzelf niet kan motiveren om de volgende stappen in zijn leven te zetten.